0
oplevelser rejser / familie ture skagen små fine glimt

sommerferie + 2019

Sommerferie er forbi – den var go i år.
Vores har foregået i Skagen – Nordjylland er fin om sommeren.
At komme derop til det lille hus mærke feriestemningen sænke sig.
Den første is, flere cykelture i det flade terræn og en gåtur til havnen.
Vores første uge har været helt igennem perfekt.
Børnene har været dygtige til at cykle – når vi er 5 på tur, kræver det sit i en by med så mange turister, gående og cyklende, men de har gjort det SÅ godt.

Spørgsmålet for 3 uger siden var: “Hvad skal vi opleve i sommerferien” ?? Svaret var kort og nogenlunde ens: “ingenting” Ok så !!! Alle vores planer faldt til jorden, og vi startede forfra..
Den første dag slog vi 2 telte op i haven, det var super hyggeligt.
Lun nat, lyskæder i hele haven & glade børn.
Dagen efter tog vi i Fårup sommerland. En her lang dag i solskin, badetøj og sukker.
Derefter videre mod Skagen på ubestemt tid.

Dagene gik med at cykle til stranden, finde muslinger, krabber, søstjerner, fladfisk & rejer..
Alle blev samlet i spande og sat ud igen.
Cykelture til solnedgangskiosken blev et aftenritual – én af turene krydrede vi med at bage pizzaer, tage dem med i tasken, sammen med håndklæder, badetøj og drikkelse, og bruge aftenen på
stranden og se solen gå ned.
Ungerne fik hver lidt mønter, de gik til bageren, en tur i Lidl og en tur i legetøjsbutikken – alt sammen til UG – de bliver store de kære små..

Vores eneste mangel.

Det vi mangler mest i Skagen er klart en vaskemaskine (og måske en tørretumbler), så vi kan få vasket sengetøj og håndklæder. Sengene gav en naturlig peeling, med den store mængde sand der sad fast i huden. Efter 4 gode nætter, vendte vi snuden mod Stilling. Hjem og fik vasket, planlægge resten af ferien.

Mandag kiggede vi på hinanden og sagde:” nå ja hvis vi ikke skal til Kbh og se pandaer alligevel, hvorfor så ikke køre derop igen”. Børnene var klar til endnu en gang at cykle Skagen tyndt og lede efter flere krabber og det skabte en vis glæde, da pigerne måtte få bedsteveninden med.

Danmark er dejlig.

Danmark er dejlig – det at have et sted, hvor vi kan finde ro og afslapning, er en gave – et privilegium som vi sætter stor pris på. Vi har haft flere gode somre deroppe, men denne må siges og toppe det.
I år var første gang vi havde cyklerne med, det er den bedste beslutning. Så hvis du ska derop, ta Jeres cykler med.
Jeg havde den mest magiske morgen med pigerne, uforglemmelig, gratis, måske det er noget for dig at prøve: læs her

Iscafeen, solnedsgangskiosken & havnens spisesteder.

Alle ovenstående steder har vi besøgt mere end 1 gang i denne ferie, eet af stederne faktisk dagligt. Personalet smiler sødt & de laver de bedste is & kager hos iscafeen ved Anchers hus.
Havnens spisesteder i de små røde hytter, er også et yndet mål hver år. I år besøgte vi 2 forskellige, og uanset hvad så er maden god begge steder, der er intet som frisk fisk. Ida udfordrede sig selv med både fisketallerken og en stor portion muslinger. Hun er ikke bange for at smage noget nyt.
De 2 andre kørte mere den sikre stil med fiskefrikadeller eller fiskefillet.

Store Skibe, Ferrarier, Lamborghini & Aston Martins.

Fascinationen ved Skagen om sommeren, er forskellig fra drenge og piger.
Vi kigger på både, livet & farverne.
Drengene kan dreje hovedet helt af led, når de hører en bil med en anden lyd eller ser en indkørsel med en rød bil med en hingst på køleren !!
Jeg siger: “er det ikke bare en bil – måske en flot bil, men bare en bil”? Alt imens vi kører forbi den næste Orange Lamborghini – igen stopper de op og kigger på den!!
Bilerne er over det hele – de sørger for ingen af turene bliver trivielle, ej heller gåturene til bagerne eller havnen.

Emma kigger efter de store både – hvad enten, der er tale om krydstogsskibe, som der kommer flere af om ugen eller om det er en 5 “etager” – så er de bare mega fede, hun vil gerne købe dem hvis de kommer til salg – hun har jo et par tusindekroneseddeler fra Farfar og de skulle gerne række.

Det har været en dejlig sommer – hverdagen melder sig i små 3 dage og så fester vi i Bøgeskoven.
Det bliver et mix af voksen-tid og børnetid
Vi er vilde med det…

No Comments

    Leave a Reply