0
Familie jul & nytår oplevelser

“klar til jul”

 ♥ ♥ ♥

Er du klar til jul? Spøjst spørgsmål, for klar til hvad?? Er julen, gaverne? at man har pyntet op, eller handlet alt det mad ind, vi spiser alle juledagene? At træet er fældet og pyntet?? For hvis det er dét hele, så er svaret herfra: “nej, jeg er ikke klar” – altså faktisk mangler jeg kun mandelgaven & indkøb af maden (men indkøbslisten er klar).

Træet er landet – Emma og Mads var på tur, Emma valgte træet – Mads fældede & han pyntede det, sammen med pigerne.  Jeg har for 1.gang ikke haft noget med træet at gøre. Og det er der faktisk flere gode grunde til:
1. Mads har arvet SÅ meget flot og meget gammelt pynt fra sin onkel. Og jeg er klodset nok til at tabe det!! Ej, han ville gerne Og så skulle han ha lov…
Grund nr. 2 er lidt taktisk; hvis han pyntede træet, kunne jeg måske helt selv bestemme pynten resten af hytten ! MEN, den kloge narre den mindre kloge – og nisser med røde huer er alligevel flyttet ind (suk)
Han var smart at lade pigerne stille de gamle (grimme/uhyggelige) nisser rundt omkring, så kunne jeg jo ikke bare fjerne dem igen… 

Hvad angår gaverne – dem havde jeg ret hurtigt styr på, ikke kun i hovedet, men jeg havde også købt dem… Og idag d.12/12 er de også alle pakket ind. Første gang – nøj, det føles allerede vildt godt… samtidig med at Mads er håbløst bagud med hans :). 

Jeg bager pebernødder én gang i ugen, hver uge fra sidste i november – til mine kunder. I denne tid skifter jeg orange-chokoladen ud og servere mine sprøde pebernødder med masser af hvid peber, sammen med røde vindruer & nøddeblanding + det min kunde ønsker at drikke. Opskriften på pebernødderne, finder du her.  *Det er den bedste opskrift…

Vi har også pyntet småkager med dej af brunkager, pebernødder (igen) og sådan en neutral agtigt, vanille-dej. Småkagerne er pyntet af pigerne, og den fik ikke for lidt.. Men det aller bedste, en helt ny tradition har indfundet sig; vi har dekoreret honningkagehus. Det var simpelthen et hit. Pigerne sad koncentreret og hyggede sig. De dufter stadig her på 4.uge. Jeg bliver SÅ glad når jeg går forbi dem, de pynter og er simpelthen så flotte. Sagde jeg de var flotte 👌🏻💗

Juleaften ska holdes her hos mig, hvor min bror + familie, min mor og pigernes far kommer. Jeg ønsker alle Jer nogle hyggelige dage, med gode oplevelser, smil & en skøn duft af gran 

…om igen.. er jeg er klar til jul Jeg kan ihvertfald sætte flueben ved gaver, juletræ + pynt i hytten??? Jeg glæder mig som et lille barn, til at pynte julebordet, tænde stearinlys, se Ida og Emma lave slikfade &  alle de andre små glimt juledagen bringer.

 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

No Comments

    Leave a Reply