0
fødselsdags-glimt pigerne små fine glimt

8 års fødselsdag for Ida

“Wow, hvor blev tiden af?” siger alle mødre næsten hver gang sit barn fylder år, er det ikke rigtigt? 🙂
“8 år” – man er både lidt stor & lidt lille på én gang.

Det er ingen hemmelighed at jeg ELSKER at pynte op, lave en flot kage, dekorere hytten, og overraske pigerne med det tema de nu har ønsket.
Elsker elsker & elsker, at se deres ansigtsudtryk 🙂


Invitationerne er der også en mening om, i år: Enhjørning, glimmer og lyserød..
Hvor mon hun har det fra😉Ida havde (igen) i år  tænkt på en skattejagt til hendes veninder
Men jeg fik hende overtalt til en anden leg.

8 år – 8 opgaver – kan bruges til alle aldre.
Hvert år har en charme – læs opgaverne som 1år skal man lære at, 2år noget andet osv.
Ideen er tyvstjålet fra bloggen Sirlig med tilladelse.

1år – lære at gå – 
Børnene skiftes (en ad gangen) til at hoppe i et par store sko – vi brugte mande-arbejdssko (store og tunge) – og derefter skal de gå over snore i ca 20 cm højde over gulvet. Snoren var sat fast på væggen med tape/maskingtape. Det er blot vigtigt at snoren kan falde ned forholdsvis nemt, så de ikke snubler og slår sig. 

2år – spise med gaffel (og kniv)
Børnene får her hver en tallerken med en flødebolle som skal spises med kniv & gaffel –  spises pænt, uden at svine alting til. Dét synes de var ret hyggeligt.

3år – er man meget modsat. Kun I huske det? Når mor og far sagde “ja” så sagde I “nej”. Nu skal I svare modsat, dvs. forkert på mine spørgsmål.
Man kan stille spørgsmål til hvert enkelt barn eller samlet. Fx. “har jeg blåt hår?” svar:”JA”, “Hr en giraf en snabel?” svar “JA”, ” er jeg blevet født af min far? Svar “JA”, “Ida fylder 8år idag? Svar “NEJ”. Mens denne post er i gang, kan den anden forældre passende forberede næste post på spisebordet/gulvet

4år – I gik i børnehave og kom hjem med en masse tegninger – tegn Jer selv uden at brug hænderne.
Børnene maler med vandfarve med munden. Jeg fandt billigere pensler i Søstrene Grene til formålet. Papiret tapede jeg fast i hvert hjørne med maskintape, så det ikke skred rundt. Pigerne sad så pænt, men en voksdug er sikkert ikke dumt at huske 🙂

5år binde snørebånd-tid.
En klassiker! – Denne leg høre med til fødselsdage 🙂 Jordbær-snørrebånd er favoritten herhjemme. Det skal spises, så hurtigt som muligt uden hænder.

r skoletid & rolleleg
Vi legede ballonleg – som også er en klassiker, det var ihvertfald Idas ønske, den kom med. En anden som også ville passe godt til alderen er “Kimsleg”. Læg nogle ting(skoleting) på gulvet, På et bord ligger du skoleting/andre ting, fx. penalhus, blyant, blyantsspidser, saks, madkasse, bøger osv. Børnene får lov til at kigge på alle sagerne i 30 sekunder og skal huske så mange som muligt. Når de 30 sekunder er gået lægger du et klæde over og spørger til hvad de kan huske.

7 år – I kan lide at pynte Jer.
Lav hver især en sløjfe af filt (lille rektangulært stykke, snoet sammen på midten med en fin piberenser) og før en hårnål igennem snoren på den ene side. Så har pigerne deres egen sløjfe. Det kan tilrådes at klippe filtstykkerne før fødselsdagen går igang.

8år – I skal pynte Jeres kage / ellers I skal bygge Jeres egen kage.
Enten kan man udstikke lagkagebunde, give hvert barn 3 bunde, og selv lade dem lege med jordbær, banan, krymmel og glimmer. Eller pynte den kage som nu er købt ind med det samme tilbehør. De fik hvert et stykke kage af hende her👇🏻

 


Til aften spiste vi ude.
Det var en dag dejlig dejlig dag.
Ønsker blev opfyldt & masser af  smil og glade øjne lige inden sovetid.
💗💗💗💗💗💗💗💗

8 tallet er fra købt på Wish 

Balloner, papkrus er fra Søstrene Grene og Flying Tiger

♥   ♥   ♥

No Comments

    Leave a Reply