0
Tanker Uncategorized

Der var engang..

Overskriften dækker meget godt over denne tid på året – vi kommer i julestemning, pynter, bager & prøver at skabe “den rigtige magiske” stemning eller “bare stemning” i en hel måned – Vi mindes julen som hvid, magisk, med masser af hygge. Særligt juleaften, dagen hvor man vågner spændte var lang meget lang. Bagsiden er, at vi også mindes dem som ikke længere er iblandt os – uanset hvor mange år det er siden, vi mistede dem. Det blir åbenbart aldrig nemt – det hjælper dog, at se julemagien stråle i pigernes øjne… Savnet får sin plads.
Da jeg var barn var der ikke internet eller mobiltelefoner man kunne fordrive tiden med. Vi så Jørn Klevin i tv, og alt det han kunne tegne, klippe og inspirere var dengang en af få veje til information.
Sangen som jeg nok bedst kan erindre er “i aften er det jule aften, der er længe længe til.” Det var også en tid hvor maden var lidt finere end ellers og der blev gjort meget mere ud af det. Brune kartofler, and & mange flere ting, alt sammen i total overflod, slikskåle og småkager.. Alt i alt var man tæt på at revne når der var spist op. Sådan er nu stadig, men nu er maden bare ikke så speciel længere. det er nu nemmere at lave disse overflods måltider i takt med vi bliver rigere og rigere som samfund.
Heldigvis ved børnene det ikke endnu 🙂

♡♡♡

Vores juleaften i 2018

Pigerne snuser til gaverne de ligger IKKE under træet endnu, men stablet i vores multirum. De har jule-uro i kroppen. – de glæder sig helt vildt (den kender jeg godt selv lidt fra den tid.) Vi sover så længe vi kan & det er nok til omkring kl 7.
Derefter står vi op og hygger med morgenmad, og i løbet af dagen er der forskellige ting der skal tilberedes. Mads starter med en flæskesteg, som han skal have med til sin juleaften. Når han er ude af døren ved middag, skal jeg at jeg skal igang med mine retter. Ida & Emma står for slikfade.
Jeg skal lave alt andet end anden & risalamanden – Det er meget, men jeg er ret godt med i år. Min familie & pigernes far, kommer i løbet af eftermiddagen – vi bliver 9 her. Pigerne & deres kusine Naya & fætter Oliver, de får lidt gaver i løbet af dagen. Sådan foregik det også da vi holdt jul, da jeg var barn – men der er altid nogle gaver, som gemmes til vi alle har spist, hygget, snakket & danset om juletræet. når vi er færdige med gaverne kan der spilles, leges og spises af slikskålene hvis maverne kan klare det.

♡♡♡

Dagene efter er hellige – hele jule-magien slutter ikke d.24. Dagene efter er uden julefrokoster ude & andre sammenkomster – vi holder nattøjsdage.
Jeg vil give pigerne den stemning & ro, som jeg husker; hele julemagien, så pigerne også får en “der var engang- jul” som de kan give videre.

Jeg ønsker Jer alle en trylle-magisk juleaften og nogle dejlige juledage, drysset med (måske sne) & lækre stunder.

💖Glædelig jul 💖

No Comments

    Leave a Reply