0
Billeder oplevelser/rejser rejser / familie ture

Dubai 2017

Nu er det en uge siden vi kom hjem fra en helt fantastisk ferie i Dubai.
Det var aller første gang pigerne skulle til det varme udland & deres første flyvetur (læs)
Det har været en lige så stor en oplevelse som jeg håbede.
Verdens største flyvemaskine rummer plads, go service & masser af underholdnings muligheder for børn & voksne. Så ingen sag at sidde spændt fast i 6 1/2 time.

“Dubai” var ikke målet for vores ferie – målet var sol, varme & varmt badevand.
Alt blev opfyldt & vi har haft glade børn, skønne stunder & virkelig fede oplevelser.
Vi har simpelthen ikke kunnet lave andet end at nyde, slappe af & blive fyldt med lækre arabiske retter.
Ikke noget nuggets & pommesfrit-helvede.

Planen var mest af alt at slappe af. Men lidt skulle børnene har med hjem af oplevelser så det blev til 2 dage med arrangerede ture.

1. En eftermiddag med ørken safari, efterfulgt show & bbq.
2. En 8 timers tur med egen chauffør, med de seværdigheder, vi ville vise.

1.Ørken safari er vildt. De køre sindsygt. Og jeg skal aldrig nogenside prøve det igen, det var en fed tur,
men aldrig igen – nej, tak 🙂
Man bliver hentet på hotellet, kørt stille ud i ørkenen i en kæmpe jeep. Så har man lidt tid til foto.
Derefter går turen op & ned af sand bakkerne, i ret høj fart… Så foto tid igen.
Ørkenen er virkelig den aller smukkeste kulisse.

 
Så endnu en tur med ræs,. Indtil man ankommer til en oase af tæpper, kamelridning, henna tatovering, sand-board leg, sådan rigtig beduin/østen stemning. Her sidder man på tæpper og lave borde, ser på mavedans, fakkel show og nyder grillmad. Alt omkring er lyst op af fakler, stearinlys og stjernerne :)Det er ikke en tur jeg ville undvære 🙂

2.Privatchauffør.. Det er nok ikke noget jeg lige er vandtil.
Men ikke desto mindre, havde vi booket en stor bil, hvor vi alle 5 kunne være i.
Udvalget skrumper kan jeg sige. Men afsted til Dubai city det gik, vi have en god times kørsel før vi ville være i centrum. Vi kørte som det første ind til souzk’en for at kigge på krydderier. Det blev egentlig ikke til ret meget krydderi-kiggeri. Det derimod til det helst store kamel-indkøbs shopping.

Børnene kiggede, studerede, vendte & drejede og kunne ikke lade være med at bruge deres lommepenge på kameler i forskellige størrelser. Efter de store indkøb, gik turen videre til Sejlet Burj Al Arab. Vi nåede det lige til solnedgang. Børnene legede i vandkanten. Hvidt sand, bølgebrus, smukkeste solnedgang og masser af måger – billederne ved  Jumeirah Beach (smukkeste strand) er jeg VILD med. Fuldstændig helt postkort-agtigt-flot.

Og laaangt ude, kan Hotel Atlantis anes. Hotellet som ligger for enden af The Palm (verdens største kunstige ø) hvor kendiser og alle mulige rige mennesker har luksusvillaer.
Børnene var egentlig mættede allerede. Meeenn, sidste attratktion: Dubai Mall.
Mall´et er et verdens største shoppingcenter. Men 1.200 butikker og plads til 12.000 biler i parkeringshuset. Her ses også verdens største vandshow, flot show til lyden af Whitney Houston´s stemme og frem for alt Burj Al Khaliffa, samt nok for børnene det vigtigste Dubain Fontain, hvor de kunne se showet med vand. Det var overvældende og enormt flot. Ida stod forrest sammen med mig & Emma på skulderne af Mads så hun også kunne se.

Herefter gik vi ind forbi det store akvarie og sluttede af i den største slikbuik til til dato 🙂 Børnene vidste slet ikke hvad de skulle købe.. men de endte med lidt bland selv, nogle kuglepenne formet som slik og lidt andre godter.. Det sidste stop i centeret blev en IS Bar der bragte os tilbage til skanderborg og yougoofreeze. Vi kom ned i vores bil og satte næsen mod Ras al khamai igen. Børnene så på de store bygninger, nu mørket var faldet på og alt lyste op.. De kæmpede bravt, for at holde sig vågne til vi kom tilbage til hotellet hvor vi kunne nyde sen aftensmad.

Vores sidste dag, søndag foregik med badning, hygge ved poolen, en tur i indkøbscenteret og købe gaver og postkort  til venner og familie.. (hovedsageligt flere kameler 🙂 ) Vi gik tidligt i seng (kl 22) og børnene fik sovet til klokken var 2.30, hvor vores hjemtur startede, det blev en lang bustur og en lang flyvetur. Børnene klarede det super. Vi tog afsted kl 00:15 dansk tid fra hotellet, og
kl 16.30 var vi hjemme i Stilling. så det var en længere rejse på godt 16 timer.
Jeg er super stolt af pigerne, de klarede det til UG.

Vi vil på det varmeste anbefale Dubai og det er virkelig en oplevelse værd.. og vejret kunne ikke blive bedre.

Dubai har bl.a Verdens
– Højeste tårn:Burj Khalifa
– eneste 7stjernede hotel: Burj Al Arab
– Største kunstige ø:  “Palmen” The Palm
– Største Shoppingcenter: Dubai Mall
– Verdens støtte flyvemaskine
– Verdens største vandland
– Verdens største lufthavn målt i antal af internationale passagere.

1 Comment

Leave a Reply