0
kagebage humør

Oreo Cheesecake med lime

Jeg stod for desserten nytårs aften.
Var modig og ville lave noget jeg ikke havde prøvet før.
Det blev til denne lækre Oreo Cheesecake.
Er pjattet med den syrlige smag af lime og kage-bunden.

Opskriften er fundet her – jeg lavede nogle små ændringer og tilføjet lidt.
Meget lækker og nem kage.

img_1526

 

bund:

300 g. go hvid chokolade
2 ruller Oreos, den alm variant
40 g. smeltet smør
4 past. æggeblommer
3 spsk. flormelis
250 g. mascarpone
200 g. cremefraiche 18%
2 stk øko. lime, saft & skal heraf
1,5 dl piskefløde

glasur:
flormelis
limesaft
grøn pastafarve

pynt: 

blåbær
flormelis til toppen
knuste Oreo´s rundt i kanten af kagen.img_1698

  • Smelt den hvide chokolade over vandbad ved svag varme og stil den til side.
  • Knus Oreos’ne og bland dem med det smeltede smør. Tryk blandingen ned i en smurt springform (diameter ca. 24 cm) Jeg gemte lidt til at pynte omkring kagen. ikke tryk det for hårdt – det gør den svær at skære ud.
  • Hæld æggeblommerne i en skål og tilsæt formelis. Pisk til massen bliver lidt lysere og skummende. Rør mascarpone, cremefraiche, lime og limeskal i.
  • Pisk flødeskummen for sig og vend den i mascarponemassen (hvis du ikke kan få klumperne ud, så pisk den gerne med håndmikser)
  • Vend så den smeltede hvide chokolade i og hæld massen udover Oreo-bunden. Lad kagen stå natten over i køleskabet

glasur:

  • bland limesaft og flormelis. Det skal være så tykt i konsistensen at det stadig kan fordeles ud over kagen sider. Hæld den så over cheesecaken og stil den i køleskabet et par timer igen, gerne natten over. Den stivner ikke helt, men danner et syrligt, blankt lag på kagen.
  • img_1702

Pynt til sidst kagen med blåbær og si evt. lidt flormelis ud over. jeg pyntede også med lidt spiseligt guldstøv….

img_1580

Perfekt med Asti til

Velbekomme

No Comments

    Leave a Reply