0
kage/dessert kagebage humør opskriter sødt

Marengslagkage

img_9595

Jeg elsker at arrangere fødselsdag.

Jeg elsker alt med masser pynt, blomster, flag, flødeskum, konfetti,
friske bær & en lækker kage. Det kan næsten ikke blive for meget i min verden.

🇩🇰 Ida fyldte 7 år 13/4 🇩🇰

Pigerne bestemmer hvilket tema & hvilken kage de vil have, lagkage- muffins- småkage osv.

Ida valgte marengslagkage – jeg er ikke selv pjattet med alm lagkagebunde, så det var kun glædeligt .
Opskriften på marengsbunde er fra Annemette Voss.
Jeg undlod citronsaft og lakrids, men brugte smeltet chokolade. Min opskrift:

Marengsbunde:
(3 ret store bunde + nogle små lyserøde små toppe +
10 større toppe med chokolade)
9 æggehvider
850 g sukker
1 tsk vaniliepulver
1 tsk eddike

Fyld & Pynt: 
1/2 l fløde
1 banan
1 vaniliestang
masser af blandede bær
(hindbær, jordbær, blåbær)
rød pastafarve til de små toppe
knivspids havsalt
citronmelisse blade til pynt
smeltet god 70% chokolade

img_9560

BUNDE:
Æggehvider piskes let skummende.
Ca 550g sukker hældes i lidt ad gangen – til konsistensen blir fast.
Pisk 5-10min til sukkeret er opløst.
Tilsæt eddike + vanilie pulver. Pisk igen..
Vend de sidste 300 g sukker langsomt i marengsmassen.
Kom massen i en sprøjtepose.
Tegn en cirkle på et stykke bagepapir (brug en middagstallerken)
Fordel massen indenfor cirklerne i et tyndt lag – ca. 1cm høj (gem noget marengs hvis du ønsker at lave de lyserøde toppe eller marengs med chokolade).

Bages ca. 1 time ved 115 grader varmluft. Bundene skal ikke blive mørke – hold øje med dem. Skub bundende af pladerne, men lad dem blive på bagepapiret.Hæld smeltet chokolade i en sprøjtepose og pynt en eller flere af bundeneimg_9679

KAGEN:
Pisk fløden til luftigt skum.
Bærrene skylles og duppes tøre – jordbær og banan skæres i skiver.
Læg forsigtigt en marengsbund på et kagefad.
På med flødeskum helt ud til kanten.
Fordel bær, banan og flødeskum mellem marengsbundene.
Dekorér med cirtonmelisse, og lyserøde toppe.

Serveres straks.

Pink marengs:
Hæld noget marengsmasse i en skål.
Kom rød pasta farve i til den ønskede farve opnås.
Jeg brugte denne rød pastafarve
Kom massen i en sprøjtepose og tryk små fine toppe ud på noget bagepapir
Bages ved 155 grader i ca 15min.
lyserøde toppe

chokolade marengs:
smelt chokoladen over vandbad
Smag til med havsalt, og vend den forsigtigt i marengsen.
Kom store skefulde på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dem ved 115 grader i 1 time.
Skub dem af pladen og lad dem hvile på bagepapiret.

img_9606

img_9633

På tirsdag har holder vi

✨Glimmer-Sommerfugl- Fest ✨

– STAY TUNED –

1 Comment

Leave a Reply