0
oplevelser oplevelser/rejser rejser / familie ture

NYC – go see, & priser!

NYC er altid en god ide…

” Hvad er der med jer og den by?? “

New York er fantastisk – det er svært for mig præcis at beskrive hvorfor, men den by gør simpelthen noget ved mig – ved os. Normalt er mange nemmesker & larm for meget for mit hovede, men NYC, med det kæmpe, kæmpe konstante støjniveau – kan jeg altså sagtens overskue -det kan jeg bare…
Det vrimler med mennesker, alle de nationaliteter, alle de forskellige typer af mennesker, som hver har deres retning at gå, lugte, bygninger som næsten når skyerne. Du bliver overfaldet af indtryk, lige når du ankommer og alle sanser er igang. Pludselig bliver alle de indtryk bare en del af det hele & du blir en del af det.

Lufthavn & transport til NYC:

JFK til New York:
Luksuskøreturen er at tage en limo, en Towncar, som er en stor sort flot bil. Disse ture koster omkring 120$
En billig køretur er en “yellow Cap. Denne køretur koster ca 60$.
Den billigste er metroen. Et kort med frie ture koster omkring 30$ + en ekstra billet, det sidste stykke ved fra lufthavnen. Vi ville ikke vælge metroen, hvis vi havde flere kufferter med, det er for besværligt med skift og ture inde i byen.. så regn hellere med de 120$ til taxa, til og fra byen.


Newark til New York
Vi har kun prøvet at tage fra NY til Newark med bus. Det gjorde vi fordi der ligger der et stort outlet som vi gerne forbi inden vi skulle hjem. Lufthavnen ligger nemlig rigtigt tæt på. Det koster 5$ fra outlet til lufthavnen. I øvrigt et ganske fint outlet, hvor vi fik fingre i lidt af hvert, men særligt Levis Jeans og Ralph Lauren var billigt der.

Hoteller:
(up – midtown – lower manhantten)

Vi har boet på nedestående hoteller: men vær også obs på at i New York har man “hotels week” i januar – her kan du ofte få værelser til 100-200$ pr nat i stedet for deres normale pris som ligger på omkring 350-500$ pr. nat. #HOTELWEEKNYC

UP TOWN : HUDSON hotel: det ligger oppe ved bunden af Central Park. Jeg vil ikke vælge det sted igen. Jeg synes det er for klemt, Små værelser, ikke særlig rent & udsigten var ikke god fra vores værelse. Det er ingen garanti for udsigt i NY, men her kiggede vi først ind i en mur, indtil vi pænt spurgte om et andet værelse. Det fik vi, men stadig ikke god udsigt. Gangene var små og mørke, men udsigten fra Roof Top baren var virkelig fin. 24 etager. Pris: se her

LOWER MANHATTEN: Best Western:
Det ligger ved China Town. Jeg synes beliggendeheden var god fordi det var vores første tur. Herfra er gåafstande overskuelig.. Vi var der om vinteren, men jeg ville aldrig vælge at bo der i sommerperioden. Det er ret ulækkert om sommeren, når isen omkring fiskende tør, det lugter bare så grimt… Men om vinteren eller bare køligere vejr er det fint. Vi betalte ret meget pr nat, men dette var nok mest fordi det var medio december en dyr måned.
se mere her:

MIDTOWN : Hilton Holiday Inn:
Simpelthen perfekt beliggenhed .. Timer Square er omkring hjørnet. En gåtur over gaden ligger Bryant Park. Som er et fint “park”-område hvor man kan nyde at hvile benene, og nyde en snack (lune vafler, drikkelse og sandwich) Fra vores hotel værelse kunne vi se toppen af Empire, værelset var super fint og rent. Vi bestilte ikke overnatning med morgenmad.
Kostede ca 150$ pr. nat.(ifølge holtels.com var det voldsomt discountet.) Se mere her:

Go see:

Listen er lang og der vil altid være mere at se.. Men vælg ikke for meget ud. man oplever også byen på en fed måde, ved bare at gå rundt. Jeg oplever at folk er søde og tålmodige… Fik jeg sagt ; “det er bare en mega skøn by”

Top of the Rock – Rockefeller center:

Udsigten er FANTASTISK. Jeg kan bedre li udsigten herfra end fra Empire State Building – så hvis man skal vælge, så er det altså virkelig smukt at stå herfra (Top of the Rock) og kigge på Empire i den ene retning og Central Park til den anden. Husk at medbring et par 50cent mønter – de skal i kikkerten, ret vildt at se Frihedsgudinden fra kikkerten.
Prisen er; her De er meget forskellige og som i Empire koster det mere omkring solnedgang.

Magnolia Bakery;

Fineste kage butik. Lille autentisk bageri, som har drøn travlt. “Sex And The City-kagerne”- Yes, og kagerne smager fantastisk. De er IKKE billige, men de er smagen & oplevelsen værd. Butikkerne er små, og det er ikke allesteder du kan ikke blive hængende og nyde kagen. Jeg medbragte mine til Central Park – Perfekt med perfekt på.

Empire State Building:

Den vildeste udsigt over Manhatten i 381 meters højde. Dét er virkelig virkelig højt oppe. Man kan stå af på 86. eller 102. etage. En fabelagtige udsigt over byen, gaderne, skylinen og udsigten til Hudson river – hvor man langt ude, kan ane den smukke ir-grønne dame – det er simpelthen SÅ smukt. Det ligner et helt lego-landskab. Bare elevator turen er vild..
Prisen ; for voksen er 36$ og for børn 31$ –Bemærk er er væsenligt dyre ved solnedgang.

Williamsburg Bridge:

Fineste lyserøde bro, som forbinder det nederste østlige Manhatten med Brooklyn – Gå turen er så fin. Og genialt at male den pink..

Dylans Candy Bar:

En kæmpe stor slikbutik. der er hele 3 butikker i New York og intet mindre end 3 etager.. Alt hvad slikmunden begærer. Meget gennemført butik, musikken er høj, duften er af slik – her får man virkelig smil på læben.

Dylans Candy Bar

M&M´s butikken:

Ligger på Times Square. M&M´s i massevis, med masser forskellig smag..

Macy´s:

Kort og godt : et shopping center, mega stort shopping center. Formentlig blandt verdens største – 11 etagers bygning, som er fra starten af 1900 tallet.. Blandt de første som indførte rulletrapper. Vi studsede nogle gange over, at de var så fine, det gamle look og lavet i træ. Om de er fra den tid ,skal vi lade være usagte, men de bragte tankerne derhen, måske det også var nok. Vi fik shoppet lidt, om end ikke hverken Mulberry, Gucci eller andre mærkevarer. Men en lyseblå kuffert.

Brooklyn Bridge

Den aller smukkeste og mest fotograferede bro. 1.8km lang. Solnedgangen er SÅ smuk set fra broen, man kan også gå over på Brooklyn-siden og nyd udsigten derfra. Jeg har været heldig at gå på broen både i snevejr og i 32 graders varme. MAGISK oplevelse i snevejr (læs) – Man må ikke længere hænge hængelåse på broen – fristende, men med udsigten til en større bøde modstod vi fristelsen..

Flatiron Building:

ligger i krydset mellem Broadway og Fifth Avenue. Da bygningen blev bygget i 1902, var det den højest i NY. Den er meget speciel, men fin..

Central Park:

Skal man heller ikke udenom. Det liv som er i Parken, er lige som man ser på film, folk løber, spiller bold, holder skovtur. Masser af mennesker. Kæmpe og flot. Jeg har ingen billeder fra om vinteren – det var trist & gråt de dage vi besøgte parken.. Men her 2.gang – stillede vi kufferterne på Hudson hotel, strøg ned i Magnolia Bakery hentede cupcakes og gik hånd i hånd til parken. Hvor vi nød varmen, græsset, stemningen og den helt fantastiske udsigt.
I foråret ka du også se de smukke kirsebærtræer, de var ikke sprunget ud i slutningen af marts, så det er først i april-maj måned at Central Park er dækket af et lyserødt tæppe.. Det MÅ også opleves. – engang..

World trade:

Et besøg i New York, kræver også et besøg forbi Memorial-området efter World Trace Center. Vi har været forbi 2 gange, og begge gange er det på sin egen måde overvældende, vi har ofte snakket om det som skete, hvad nu hvis osv.. Vi står og kigger på alle navnene og de fine roser der står rundt omkring, kan man se at der er forskel, de hvide roser sættes for at markere fødselsdage for hver af de som omkom i 2001. Jeg har ikke været i i museet, jeg har simpelthen ikke haft behov for det.. Stemningen udenfor er stærk nok for mig.

High Line:

Er en nedlagt jernbane som er ombygget til en offentlig sti/”park” på Manhatten´s vestside. Turen er 3-4km lang og man går i 18meters højde. Det er en fornøjelse at gå en tur i denne fine “park”. Vi var heldige med blå himmel, smukke blomster på både træer & buske og masser af fuglekvidre. Man glemmer lidt, hvor man er – og så alligevel ikke, for man kan bare kigge ned på trafikken, aktiviteten og det hektiske liv lige nedenunder én.

Greenwich:

Et hyggeligt område – med huse som ikke når skyerne. Bygningerne er i farver med flotte detaljer og hvis du er vild med Sex And The City – så ta forbi Perry Street 66, der finder du den berømte trapper til Carrie Bradshaw lejl.

Library:

New York Public Library ligger på Fifth Avenue. Jeg synes det er værd at komme forbi. Man føler sig lille bitte derinde, og det er præcis som man ser på film.
Biblioteksbygningen er super flot. Det er i princippet det kommunale folkebibliotek i byen, men regnes for at være et af verdens fineste biblioteker. Det er arkitektonisk længder foran vores danske biblioteker. Biblioteket er et af i alt tre offentlige biblioteker i New York og er det største af de tre. De to andre er placeret henholdsvis i Brooklyn og Queens. Biblioteket er en sand arkitektonisk perle, samtidig med at det huser nogle af de mest sjældne og fantastiske bøger i verden.

La bella Vita

Jeg er ret kræsen når jeg er ude at rejse – faktisk så har jeg det bedst med ikke at spise noget, hvis ikke jeg er i danmark.. – det er ikke helt forenligt med Mads, han kører rimelig på klokkeslet, ikke sådan fast, men han har det bedst med 3 måltider om dagen. Men jeg måtte jo indtage noget på turen og vi har næsten droppet morgenmaden alle dage, og bare gået ud i byen – fundet en starbucks, eller en lille hyggelig cafe med kaffe og noget frugt. Men vores ynglings restaurant er “La bella vita” i Little Italy. Stemningen er ja, lidt som i Italien, men med et amerikansk pust (og portionsstørrelser). Vi har delt forskellige retter på denne fine restaurant, men personalet er de samme og har været det i de 4 år vi nu har kommet. de genkender os og smiler glad til os. Er det ikke fantastisk ♡

Trump Tower:

Hurtigt overstået, men gå forbi – bygningen ligger på Fifth Avenue. Bygningen bruges til forskellige forretninger, men huser også kontorarealer og en masse lejligheder. .. her

Frihedsgudinden & en sejl tur

Vi har sejlet rundt om frihedsgudinden, men aldrig haft et behov for at komme over på selve øen ej heller at kommet hele vejen op i “hovedet”.

New York er hård at komme igennem.. Så husk gode sko – aller helst også skiftesko
(vi har ca gået 18km hver dag vi har været der)
…Hvad du ellers skal ha med, har jeg listet op her nedenfor:

“Det er bare altid en god ide, at pakke til én dag i håndbagagen” Sagde han… men hun lyttede desværre ikke – DUMT læs her hvorfor!!!
Men ja, pak du nu hellere til én dag.
Huskelisten herunder, er også til min egen hjælp – måske det kan hjælpe dig:

Husk:

PAS – dit pas, skal være gyldigt hele perioden du rejser.
Tjek om det er en gyldigheds periode til det land du rejser til (kræves ikke i USA).

ESTA:
Du ska søge om at få lov til at besøge USA og registreres i ESTA. Det skal vist søges mindst 75 timer før. Men gør det i god tid.
ESTA er en forhåndsgodkendelse, der giver dig lov til at gå om bord på et fly eller skib med USA som destination. 
En godkendelse gælder normalt i to år og til flere indrejser.
Søg her visum til USA.

Håndbagage:
Læbepomade, linser / briller, håndcreme, toiletgrej, tyggegummi, varme strømper (der kan være SÅ koldt), suduko/bog, blyant, spillekort, computer, lader til computer & mobil. tandbørste og tandpasta. Noget spiseligt; mysli bar, chips med salt, bolcher.


Resten:
Strømper, undertøj, t-shirts, langærmet trøje/skjorte, bukser/kjole, shorts, gode sko, støvler, eller sandaler, regnjakke, poser til at pakke tøj i (rent/brugt) bagagevægt
Toiletsager, medicin og førstehjælpstaske, solbriller, solcreme,

Adapter/omformer: I USA bruger man 110 volt og deres stik er ikke magen til de danske, så køb evt. en adapter/omformer hjemmefra. foto udstyr + oplader,

Hvis du skal afsted, så vil jeg ØNSKE dig en rigtigt, rigtigt dejlig tur.
NEW YORK kan noget helt særligt

💕🗽💕
…lalaniNo Comments

    Leave a Reply