0
Billeder kæreste-tid oplevelser/rejser tekst i billeder

New York – always a good idea…

Det er 4 måneder siden vi rejste til New York. Det var 2. gang jeg var derovre og med præcis 1/2 år imellem.
☀ ❄ ☀ ❄ ☀ ❄ ☀ ❄

-New York is always a good Idea –

I december 2016 spurgte jeg, Mads om ikke vi skulle holde en fridag sammen & besøge Den gamle By i Århus, med frokost osv. Den ide udviklede sig – og min ide, blev til en overraskelse – Mads inviterede mig til New York. Det var for vildt.. Pigen som de sidste mange år kun har rejst i DK og som slet ikke troede man “bare” rejste til New York. Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle opleve denne storby. Jeg anede ikke hvad jeg ville møde “over there”. Og pludselig stod jeg der. Midt i menneske-mylder, støj fra biler & maskiner, underlige lugte, blink lys og neon skilte over alt & de her kæmpe bygninger
som nærmest når skyerne.
Jeg var vild med det – jeg er vild med det.

Intet må kunne måle sig med det, følte mig bare rigtigt godt tilpas der!

Min 2.gang derover var endnu en vild overrakselse. På fødselsdag blev jeg inviteret og rejsen var booket. jeg har lyst til at vise billeder fra begge mine ture til The Big Appel.
Der er stor kontrast – og selfølgelig er der dét. Vejret er en ting,- men byen viser sig helt anderledes.

Der findes et hav af rejse tips, hvis man ska besøge New York. Jeg er ikke pigen der shopper de store mærkevare eller sneakers med hjem (heller ikke fordi det er møg billigt herover).
Jeg er hende som bare går og kigger – kigger på mennesker, ting, bygninger. Bare nyder 🙂

Vinter 2016:
Vi boede på Best Western Bowery i ChinaTown, men helt op ad Little Italy.  Vi var heldige at få en virkelig lækker udsigt. Man kunne se lidt at lysene på Brooklyn Brigde & Empire State Building. Hotellet var ikke luksus overhovedet, men udsigten var ret god. Og der er masser af sjove fisk at kigge på. Da vi rejste om sommeren i 32 graders varme var fiskene slet ikke lige så sjove og de lugter… Vælg at bo er om vinteren.

Sommer 2017:
Boede vi på Hudson Hotel – flot hotel i de fælles rum som spisestedet, hall & med en lækker roof-top terrasse med bar. Hotellet ligger kun et stenkast fra bunden af Central Park. Desværre synes jeg ikke pris og kvalitet hænger sammen her, værelserne er små og umoderne, rengøringen heller ikke i top, og vedligeholdelsen kunne være bedre. Der var 32 graders varme og airconditionen virkede pragtfuldt.

– Empire State Building –
Den vildeste udsigt over Manhatten. Stå af på 86. eller 102. etage. Det skal man opleve – den fabelagtige udsigt over byen, gaderne, skylinen og udsigten til Hudson river – hvor man laaangt ude kan ane den smukke ir-grønne dame – det er simpelthen SÅ smukt. Det ligner et helt lego landskab.

  – Brooklyn Bridge –
Den aller smukkeste og mest fotograferede bro. 1.8km lang og smuk bro. Solnedgangen er SÅ smuk set fra broen, man kan også gå over på Brooklyn siden og nyd udsigten derfra. Jeg har været heldig at gå på broen både i snevejr og i 32 graders varme. MAGISK oplevelse i snevejr (læs)
Man må ikke længere hænge hængelåse på broen)

– Central Park-
Skal man heller ikke udenom. Det liv som er i Parken, er lige som man ser på film, folk løber, spiller bold, holder skovtur. Masser af mennesker. Kæmpe og flot. Jeg har ingen billeder fra om vinteren – det var trist & gråt de dage vi besøgte parken.. Men her 2.gang – stillede vi kufferterne på Hudson hotel, strøg ned i Magnolia Bakery hentede cupcakes og gik hånd i hånd til i parken. Hvor vi nød varmen, græsset, stemningen og den helt fantastiske udsigt.

 – High Line –
Den nedlagt jernbane som er ombygget til en offeltlig park på Manhattens vestside. Turen er 3-4km lang og du går i 18meters højde. Det er en fornøjelse at gå en tur i denne alternative og helt igennem fantastiske park. Vi var heldige med blå himmel, smukke blomster på både træer & buske og masser af fuglekvidre.
Man glemmer lidt, hvor man er – og så alligevel ikke, for man kan bare kigge ned på trafikken, aktiviteten og det hektiske liv lige under én.

– Carrie Bradshaw –
Sex And The City door step, ligger på Perry Street. Den fineste og hyggeligste gade med små huse, stakitter og tynde træer langs vejen.
Det var stort at stå på Carrie´s trappe, mange smukke kjoler er båret op og ned af den trappe.
Ja, jeg er fan… (Men jeg var vist alene om det… Pinligt blev der sagt flere gange)

– Dylan´s Candy Bar –
En kæmpe stor slikbutik. der er hele 3 butikker i New York og intet mindre end 3 etager.. Alt hvad slikmunden begærer. Meget gennemført butik, musikken er høj, duften er af slik – her får man virkelig smil på læben.

– Magnolia Bakery –
 et MUST…
Sex And The City-kagerne… Yes, og kagerne smager fantastisk. De er IKKE billige, men er smagen og oplevelsen værd. Lille autentisk bageri, som har drøn travlt. Butikkerne er små, så du kan ikke blive hængende og nyde kagen. Jeg medbragte mine til Central Park – Perfekt med perfekt på 🙂

Byen er fantastisk på begge årstider. Alle årstider har jo sin charme. Men mit støreste indtryk var at rejse derover i vintermånederne. Lyset på himlen, solnedgangen, og de mange små vinduer, pynt og glitter.
Så skulle jeg vælge igen, blev det i de kolde vinter måneder.

New York City er den PERFEKTE by at holde juleferie i. Her får du det hele – Stemningen, glimmer, glitter, kæmpe julekugler, træer, julemænd, skøjtebaner og masser af julegaveshopping.
Magi i lange baner..

https://lallehv.dk/2016/12/magi/

💖🗽🇺🇸

🌟New York is always a good Idea🌟

No Comments

    Leave a Reply