0
Den søde tand dessert kage/dessert kagebage humør sødt

jordbær, marengs & flødeskum


“Friske bær, masser af Flødeskum, Marengs & mørk Chokolade”.
Dét er de ultimative ingredienser for en altid vellykket sommerdessert”
Heldigvis er pigerne med på mit hold dér.
Denne lækre friske dessert spiste de fluks & bad endda om mere


4 personer
2 past æggehvider
100g sukker
400g øko friske jordbær
2 spsk olivenolie
2 1/2 dl fløde
korn fra 1 vaniljestang
lidt mørk hakket chokolade

Æggehviderne piskes med halvdelen af sukkeret, indtil det er stift. Bland forsigtigt resten af sukkeret i.
Sæt 16 (eller flere små, som jeg lavede) marengstoppe på en bageplade.
Toppende bages i ca 65 min ed 100° (ikke varmluft)

Rens & halver 300g jordbær.
Kom de halve i et ildfast fad sammen med olivenolien og bag dem i ovnen
ved 175° varmluft i ca 15min. og lad dem køle af.
Pisk fløden til let skum og vend vaniljekornene deri.

Rens de sidste 100g jordbær og skær dem ud i mindre stykker.
Læg  4 (ellers flere små) marengs i bunden af 4 glas og fordel flødeskum ovenpå.
Fordel de bagte og friske jordbær henover (evt gentag)
Drys med finthakket chokolade og pynt med mynte.

♥   ♥   ♥

En anden super lækker, frisk sommer dessert
samme ingredienser, bare anderledes 🙂
se også denne marengs-lagkage som Ida bad om sidste år:

 

No Comments

    Leave a Reply