0
opskriter

fredag = pizza aften.. (nemmeste & bedste pizzaopskrift)

Som tradition får vi pizza om fredagen.
Siden sommerferien har pigerne spillet håndbold hver fredag fra 16-18 og derfor er:
“fredags-pizza” indført og den
holder stadig. + den må spises i sofaen.
Dejen bikser jeg sammen, inden jeg henter pigerne.
~
Denne opskrift er nem – den lykkedes altid.
Den skal rulles helt tyndt ud – bunden bliver dejlig sprød.

Pigerne får et (lille stykke) pizzabund. Udrullet og smurt med tomat puré.
Tilbehøret er klar – udvalget er stort.. :
(skinke, pepperoni, mozarella, parmaskinke, oliven, feta, rødløg & ost – frisk hakkede krydderurter hentet fra haven

Jeg ruller altid en mindre pizzadej ud, skærer den i 1cm tykke skiver – så er der pizza snegle- snacks til weekend-turene.
🐌🐌🐌

~ SÅDAN ~
Det er hyggeligt og alle er dejligt tilfredse – weekenden indfinder sig – vi finder en fælles
fredags film. Henter dyner, slik og bamser, vand og hvad der ellers er behov for….
og den magiske fredags ro sænkes…

Opskriften :
→ giver 3 bradeplader (dejen rulles helt tyndt ud) ←

50 g gær
6 dl lunkent vand
800 g durum hvedemel eller pizza-mel
5 spsk olie
4 tsk salt

Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt mel (gem lidt) tilsæt olie og til sidst
salt (salt skal i til sidst, ellers kan de ødelægge gærens hæveevne).
Lad dejen hæve mindst 40 min.
Slå dejen ud i 3 alm størrelse eller 4 mindre. 

~ 8-10 min i ovnen ved højeste temp. ~

pizzaboller:
25g gær
5dl lunkent vand
1 spæk olivenolie
ca 10 dl hvedemel
1/2 tsk salt

opløs gæren i vand. tilsæt olivenolie med mel og salt. ælt dejen godt sammen. Lad den hæve i 30min. Form dejen til 10 boller, som trykkes flade. Tilsæt fyld

Bages ved 225grader i ca 15min

No Comments

    Leave a Reply