0
Bolig

At nå til enighed & materialevalg (2.uge)


Når man skal ændre en boligs-helhedsindtryk, både udvendigt og inde er det afgørende, også hvor man er villig til at gå på kompromis, ikke kun pga pris, men også for at nå frem til noget vi begge kan lide og leve i.

De store poster som valg af gulve, lofter, vinduer, køkken og bad er gået overraskende let. Yay!!! )

Gulve:
Vi havde begge en drøm om Epoxy, gerne i alle rum, men flisegulve er ikke synderligt varmt om sommeren når varmen er slukket, så børne kommer til at fryse når de sidder der og leger. Så vi besluttede os for at lægge trægulv på alle børeneværelser.
Efter utallige hjemmesidebesøg og ture rundt i forskellige byggemarkeder & Garant butikker, så er det foreløbige valg endt på et laminatgulv i lys eg til alle børneværelser. Fra dyre gulve til billige – og vi endte i billige, egentlig mest fordi vi er ret sikre på at alle børnene leger og de taber ting og de får lavet mange mærker og det skal de have lov til. Så at købe et fint gulv som så skulle behandles med forsigtighed bare ikke harmonerer med vores syn på at huset er til for at bruge og nyde..
Ikke for at gå på listefødder og være bange for at tegne ved siden af når man ligger og maler på gulvet eller græde over et tabt krus på gulvet..
flueben ved gulv til børneværelser.

(billeder fundet på pinterest)
Gulvet i stuen og alrummet holder vi fast i at vi gerne vil have mere råt – med beton look så også her er valget også truffet.
flueben ved stue/køkken/alrum.

Gulvene i badeværelserne skulle vi også nå til enhed om og her var det ene ønske fliser og det andet epoxy!!
Bølgerne er da også gået frem og tilbage, de har aldrig været høje, men de har absolut været til stede..
Vi var i weekenden forbi en Garant butik og faldt ret meget for nogle fliser som kunne fås i både mosaik og helt op i 120*60 cm, vi endte ud med 30*60 på gulvet og i brusenicherne. De er lysegrå og super flotte syntes vi – DONE!
flueben ved gulv (og nicher) til badet.

Gulvene i Bryggerset – vores kommende multirum/gang areal kom også op til overvejelse, og vi var også ret meget ude og svømme her på om vi skulle lave det til beton eller fliser.. Vi har kigget på det hele og da vi stadig vil have en form for “køkken” i multirummet så vælger vi fliser som dem på badeværelserne.
flueben ved gulve til bryggers/multirum.

Nu er alle gulve planlagt og vi skal blot have målt op og bestilt✔

Lofter:
Hvad angår lofter har vi også her hver vores mening – igen !!  Huset er oprindeligt fuldmuret og det er åbenbart ikke super med gipslofter og fuldmurede vægge og akustik. Så vi fik tilbud på lydlofter til stue og køkken alrum.. Det gik hurtigt op for os, at vi måske hellere ville bruge de penge på andre dele af ombygningen.. så vi trak loftdelen ud af enterprisen. Mads besluttede sig for at det kan han godt selv lave, og vi kiggede os omkring og istedet for gips har vi valgt at sætte Troltek lofter op, der er kommet en ny extrem fin og hvid plade. Vi valgte det af hensyn til akustik, så det er fedt med nogle lofter der suger lidt af “energien”. Vi er super spændte på dette valg, det er jo oplagt i nye huse med lofter til kip osv.. men her har vi små 2,5 meter til loftet og håber det viser sig at være et godt valg. På badeværelserne holder vi fast i gipslofter. (måske endda med farvede vægge)
flueben ved lofter.

Vinduer og døre:
Vi har haft mange forskellige holdninger til vinduer og døre.. Mads ønsker at få gulv til loft vinduer/døre og  jeg ønsker mindre vinduer med sprosser.. I fornemmer måske konflikten 🙂 Anyway..
Jeg gik på kompromis – Mads fik lov at sætte de store partier i på det som vende ud mod vejen, og om imod baghaven har vi valgt at sætte mindre vinduer i. Farven bliver antracit grå udvendig og hvide indvendig. Mads har lovet mig at han vil lave nogle “hylder” i de store vinduer som jeg kan bruge til mit indretning. Nips og lys osv. Men som ved alle andre forhandlinger så hvis man sælger kan man købe..

Jeg fik en gul fordør med i handlen..
Den glæder jeg mig vildt meget til, den vil “matche” min vandhane på badeværelset.
flueben ved Vinduer og døre.
(billede fundet på pinterest)

Køkken:
Vi har virkelig gået og tænkt meget over køkkenet. Fra start var vi nok ret hooked på et IKEA køkken i stål. Vi har set det som udstilling i Ålborg, men der manglede alligevel lige det “wow”. Vi har en ven som arbejder i Kvik, så for ikke at rende alle køkkenfirmaer rundt, skulle vore findes i KVIK. Og det gjorde det!! “MODU køkken”, vi var solgte på stedet. Så langt så godt. Valget af design var på plads -jubii.. Nu kommer alt det svære – hvor skal øen være? hvad skal der være i øen? Vi ønsker en væg med højskabe, en ø samt en lang bordplade med kogeplade i. En lille og ikke helt ubetydelig ting mere, er at højden på MODU køkkenet er en tand højere end de fleste andre modeller pga den seje detalje vi faldt for, en ramme uden om køkkenet. Som de fleste af jer ved, jeg er ikke den højeste pige. Endnu en udfordring!! Når den ene er små 190 cm og den anden er nærmere 150 så ville det nok have været smartest med et hæve/sænke køkken.. meen dem er der ikke mange af :). Men vi ender nok med at have så lav en sokkel som muligt og en bordplade der er så kompakt som muligt.. men disse er endnu lidt uafklarede.

 “rundvisning – tryk her”

No Comments

    Leave a Reply