Boller i karry til 4 personer
+ en potion til fryseren til 4 personer.
Meget dansk ret – har aldrig selv lavet det eller faktisk troet jeg kunne finde ud af det.. Det plejer været Mads (det plejer smage super) Men efter pigernes plagen efter det, lavede vi det sammen, dem & mig alene. Nemt & børnevenligt ! Og det smagte fantastisk, faktisk ret glad for jeg lavede en stor portion til fryseren…. Jeg er ikke typen som følger en opskrift, jeg bruger min fornemelse (og det plejer gå ret godt – så her kommer ca mængderne for ingredienserne. En sundere udgave, kunne jo være at bruge blomkåls-ris istedet for alm ris.. – jeg valgte vilde ris…
KØDBOLLERNE;
500g hakket svinekød fra slagteren
2 løg (revet på rivejern, for at undgå store klumper)
3 dl havregryn
2 æg
salt & peber
-blandes og stilles på køl 1 times tid.
-vand koges i en gryde tilsat lidt salt. Kødbollerne formes og kommes i vandet, når de er tilpas hårde lægges de i karrysausen.
Jeg gemte 1/2 af de kogte kødboller til fryseren. Er ikke så vild med det er blandet.
KARRYSAUSEN:
4-5 spsk karry (den milde)
2 tsk spidskommen
2 spsk smør
2 x grønsagsboullion
4-5 dl mælk
vand (til det har den ønskede konsistens)
5 spsk mel (kommes i lidt efter lidt)
Smør smeltes i en gryde med karry og spidskommen og der røres – mel og mælk tilsættes lidt af gangen, mens der konstant røres. Vand og boullion kommes i, lad stå under svag varme,
gemte 1/2 af sausen i en pose til fryseren.
TILBEHØR:
kokos
æbler
banan
rosiner
No Comments