0
dessert kage/dessert kagebage humør

Chokolade mousse uden æg

Den nemmeste chokolade mousse med nutella


Opskriften er fra Maja Vase
Jeg har ændret lidt, da jeg ikke havde det “rigtige”chokolade liggende her lørdag aften.
(opskriften er til 6-8 personer)

INGREDIENSER

knas til mousse:
25 g hasselnødder
25 g chokolade

chokolademousse:
200 g chokolade
1 dl mælk
2 dl piskefløde
1 knivspids salt

hasselnøddeganache:
50 g chokolade
20 g nutella
50 ml piskefløde

Pynt:
ristede hakkede hasselnødder

FREMGANGSMÅDE

Knas til mousse:
Rist hasselnødder i ca. 10 min ved 200 grader, og gnub skallerne af i et rent viskestykke.
Lad nødderne køle af, og hak dem i små stykker.
Hak ligeledes 25 g chokolade i små stykker.

fullsizeoutput_8520
fullsizeoutput_8521
Mælke-chokolademousse:
Smelt 200 g mælkechokolade i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
Bring mælk til kogepunktet i en gryde, og hæld det langsomt over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber.
Fortsæt med at røre, til massen samler sig og bliver smuk og blank.
Pisk fløde til let skum, og vend lidt af det i chokoladen.
Tilsæt de små chokolade- og hasselnøddestykker.
Vend forsigtigt resten af den piskede fløde i.
Fordel moussen i små glas, og lad den sætte sig i køleskabet natten over.

Hasselnødde-ganache:
Smelt chokolade og nutella i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
Bring fløde til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen.
Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank.
Stavblend evt. ganachen, og lad den køle en smule af.
Fordel ganachen oven på moussen, og stil den i køleskabet i min. en time.

fullsizeoutput_9a04

fullsizeoutput_99cb

Moussen er virkelig lækker, men er sikker på den smager meget meget bedre med det rigtige Jivara 40% chokolade fra Valrhona.
den smager af mere, mere & mere 

No Comments

    Leave a Reply