0
kagebage humør

lyserøde fastelavnsboller

Lyserøde fastelavns boller er lige mig, er pjattet med alt kage som indeholder noget med bær, jordbær, hindbær, brombær eller jordbær..

Jeg har lavet disse med både jordbær og hindbær, men andre bær eller blandede bær smager sikkert lige så godt. Næste gang kunne jeg også overveje at komme lidt kardemomme i dejen. Opskriften er her fra

Dej til 12 boller:
75 g smeltet smør
1 dl mælk
25 g gær
1 pisket æg
1 spsk. sukker
250 g hvedemel
(evt lidt kardemomme)

Fyld:
½ dl appelsinjuice
1 tsk. vaniljesukker
50 g sukker
150 g jordbær eller andre bær (må gerne være frosne)
1 sammenpisket æg til pensling

Skum
1/4 liter piskefløde
50 g revet marcipan

img_2279

img_2273

Rør gæren ud i lun smeltet smør blandet med mælk og pisk æg samt sukker i. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen, til den er smidig. Lad dejen hæve i 30 minutter.

Fyld: Kog appelsinsaft, vaniljesukker og sukker ind til sirup og hæld det over jordbærrene. Lad det trække til det er helt koldt.

Vej dejen og divider med 12. – (så ved du de blir lige store)

Tryk dejen flad og læg 1 tsk. bærfyld på hvert kvadrat, og gem lagen til senere. Klem dejhjørnerne godt sammen og form til boller. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og lad dem hæve lunt i 30-45 minutter. Bag bollerne i ca. 15 minutter ved 200° C.

img_2280

Skum: Pisk 1/4 liter fløde til skum og bland med 50 g revet marcipan.
Smag til med lidt af jordbærlagen.
Flæk dem de bagte fastelavnsboller, kom marcipanskum i.
Pynt med jordbær glasur og server straks…

img_2290

 

No Comments

    Leave a Reply