500 g smør
150 g sukker
500 g hvedemel
1,25 dl sødmælk
2 æg
50 g gær
15 g kardemomme
125 g marcipan
350 g flormelis
20 g kakao
0,5 dl varmt vand
Ristede hasselnødder/ krymmel
Bollerne bliver ret store – jeg lavede 9 men kunne sagtens ha lave 12 og i en fornuftig størrelse.
Dej:
Mælk, gær og 25 g sukker op i en skål, og lad det blive opløst.
Bland æg, kardemomme, hvedemel og 375 g smør blandes i.
Dejen æltes i 5 minutter.
Stilles i køleskab 20 minutter.
Herefter rulles dejen ud til en firkant med en tykkelse på 0,4 cm.
Dejen skæres i firkanter på 10 X 10 cm.
På midten i hver firkant lægges 15-20 g marcipanmasse.
(jeg lavede 9 boller, som blev ret store)
Enderne lukkes sammen ind mod midten, og bollerne sættes på pladen med samlingen nedad.
Bollerne stilles til hævning i 1-1,5 time et lunt sted.Efter hævning pensles de med æg.
Bages i 8-10 minutter ved 220 grader.
Efter bagning skal bollerne afkøle.
Derefter pyntes de med glasur og ristede hasselnødflager eller krymmel.
Marcipanmasse:
Rør 125 g smør, 125 g sukker og marcipan sammen til en fast masse.
Glasur:
Flormelis, kakao og varmt vand røres sammen.
No Comments